Група роми биха фермер и сина му в Петрич

Налагали ги с лопати и камъни заради направена забележка

26.04.2016 | 15:08 Редактор: Тодор Петров
Група роми биха фермер и сина му в Петрич

Около 30 роми, между които трима бивши затворници, нападнаха и биха жестоко с камъни, лопати и вили фермера от руски произход Вячеслав Катков и сина му. Вячеслав е бил настанен с рани по лицето и комоцио в петричката болница, съобщава struma.bg.

Катков от 20 години се занимава с животновъдство в Петрич. Той и синът му имат нива с люцерна под наем на два километра от Петрич, отглеждат голямо стадо с крави. Синът отишъл да нагледа люцерната, но заварил там роми да косят. Попитал ги какво правят в чужда нива, те невъзмутимо го попитали кой е и какво прави тук. Ромите тръгнали с лопати и вилите към момчето, което успяло да се качи в джипа и да потегли. Те започнали да хвърлят камъни по него. Младежът се обадил на баща си, който светкавично се притекъл на помощ. Ромите нападнали и него.

"Стана така, че замалко да убият детето ми. Удариха ме с камък по лицето, биха ме. Наложи се да ги гоня с трактора си. Казах им, че за тази нива ние плащаме аренда. Бяха около 30 души, от 16-17 до 25-годишни. Бяха предвождани от трима, излезли от затвора. Това са готови убийци. Добре че успях да се обадя на телефон 112", разказва Вячеслав Катков.

Трима от нападателите са задържани с мярка до 72 часа.