Касиерка в банка отмъкна над 140 хил. лв. в Пловдив

Сумата била източвана в продължение на 4 години

21.06.2024 | 13:56 Редактор: Деси Николова

Банкова касиерка успя да открадне над 144 хиляди лева в Пловдив. Сумата била източвана в продължение на 4 години. Главният касиер на банката успял да присвои банкноти от по 100 лева. Жената взимала по малко от пачки с оборотни пари. Липсата замествала със закупени зелени хартийки, отрязани с помощта на гилотина и размер на столевки. 

Това е една от най-разпространените схеми за измама през 90-те години, прилагани от работещи в чейндж бюра. Жената е арестувана и после освободена под гаранция от 5000 лева. От задигнатата сума от 144 200 лева, тя е възстановила 20 хиляди.

"Представете си една пачка с парични средства, която отдолу и отгоре като я видите, е с купюри от по 100 лева, но в средата е със зелени хартийки като от банкнота от 100 лева. Когато не се загледаш и я разлистиш, няма как вътре да разбереш, че вместо пари, има хартия", разясни зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов.

"Прикривала е липсата на средствата, които тя е взимала от банкнотите, за да може при една ревизия на банката, да установят, че парите са там. Те гледат пачки, а не пари", каза началникът на "Икономическа полиция" Георги Боюклиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR