"Ще ви избия": Криминално проявен психично болен мъж напада хора във Велико Търново

Нахвърлил се на бензиностанция върху бременна жена

12.06.2024 | 19:08 Редактор: Деси Николова

Млад мъж обикаля по улиците във Велико Търново и напада хора. За това алармираха потърпевши, които в петък били пресрещнати и удряни от непознатия. Мъжът е криминално проявен и диагностициран с шизофрения.

В петък вечерта Петя Иванова била нападната на паркинг на хранителен хипермаркет. Разказва, че непознат мъж ѝ нанесъл удари по лицето.

"Още с паркирането на колата момчето крещеше по целия паркинг -"ще ви убия всичките, ще ви избия". Тръгнахме към входа, моя съпруг със сина ми напред и като се обърнах той беше до мен. Викам "спокойно бе момче" и докато му го кажа, той ме удари с юмрук в устата, счупи ми протезата. В момента нито мога да ям, нито да пия", разказва потърпевшата.

На място веднага пристигнала полиция, която отвела буйстващия мъж в Центъра за психично здраве във Велико Търново, но не след дълго той бил освободен. Малко по-рано същия ден Кристина Бейска видяла как въпросният мъж нападнал възрастен човек близо до автобусна спирка.

"Видях на тротоара как едно момче напада мъж без никаква причина. Крещеше, удряше го, това стана за 1-2 минути. След това човека звънна, полицията дойде. Младо момче беше, добре облечено", сподели свидетел на инцидента.

Петя разказва, че в същия ден психично болният се нахвърлил и върху бременна жена на бензиностанция.

От Районната прокуратура потвърдиха, че мъжът е задържан три пъти. Единият арест бил заради притежание на нож. От психиатрията пък твърдят, че тъй като адресната регистрация на болния е във Варна, той трябва да бъде лекуван там.

Вижте повече в репортажа.