Шофьори отказват тестове за алкохол и наркотици, пипнаха 27 пияни и дрогирани

Съставени са 4181 фиша и 764 акта

16.05.2024 | 15:04 Редактор: Искра Ангелова
Шофьори отказват тестове за алкохол и наркотици, пипнаха 27 пияни и дрогирани

13 183 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 14 914 водачи и пътници. Съставени са 4181 фиша и 764 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 14 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 10 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и четирима - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, трима са отказали тестване.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 1
Пешо
преди 2 месеца
Само в БГ и Сърбия съм виждал такова нещо, паркират някъде на сянка пагоните и почва да спира на случаен принцип.Без да има нарушение или причина,той си решава и маха с гнусната палка.В Германия за над 2 години само веднъж ме спряха на аутобана,а там има супер зверски катастрофи всеки ден,въпреки това никой не те спира щото така му е хрумнало. И стези фалшиви тестове съсипаха страшно много съдби,ш****а държава и ш****и управници!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Валентин
преди 2 месеца
Тестовете за наркотици съсипаха живота на доста хора ,които никога не са употребявали дрога ,куп лекарства дават лъжлив резултат за наличието на наркотици ,22 години стаж в Европа на тир имам и продължавам да работя ....НИКОГА ,В НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА НЕ СА МИ ПРАВИЛИ КОНТРОЛ ЗА ДРОГА ...САМО ВЕДНЪЖ ЗА АЛКОХОЛ.....не се съгласявайте да ви правят теста директно идете на кръвна проба ,която държавата трябва да заплати ако няма наркотични вещества ,Но ОТКАЗВА ......,,ТОВА Е ЖИВ РЕКЕТ ,А СЕГА ДА ПОЖЕЛАЯ Сигнализирай за неуместен коментар