Нови разкрития за прегазените деца в Сопот, бащата на едното завежда дело

Той смята, че наказанието трябва да е за родителите на шофиралата колата

09.05.2024 | 13:40 Редактор: Беатрис Младжова

Момичето, прегазено пред училище в Сопот, все още е в реанимация. Предстоят серия хирургични интервенции заради счупения му таз. Детето беше прегазено от тийнейджърка с едва няколко седмици стаж зад волана.

Бащата на пострадалото дете ще заведе дело, той е категоричен, че наказанието трябва да е за родителите на младата шофьорка.

Блъснатите момичета са на 15 години. Шофьорката е ученичка от същото училище, на 18 години и с 16 дни стаж зад волана. Свидетел на инцидента става директорът на учебното заведение. 

"Моето недоумение е защо не е спряла веднага. Според мен е получила шок и вместо спирачка натиска отново газта", коментира директорът на ПГ "Ген. Вл. Заимов" в Сопот Георги Генов.

Едното момиче е само с охлузвания, а другото е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. По последна информация от лекарите пациентката е в стабилно състояние, но поради характеристиката на травмите има риск за живота ѝ.

"Правата ще ги търся като родител, но каквото и да получа, ме интересува да си взема дъщеричката здрава", сподели бащата на пострадалото дете Иван Радуйчев.

Родителите на детето настояват за по-строг контрол при издаването на шофьорски книжки на млади водачи. По досъдебното производство са разпитани свидетели, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза, иззета е медицинска документация.

Вижте повече в репортажа.