Защитата на Божков: Делото срещу него се държи на трупчета

Бизнесменът не иска повече да е под домашен арест

07.05.2024 | 13:49 Редактор: Толя Стоянова
Защитата на Божков: Делото срещу него се държи на трупчета

Очаква се в Централната избирателна комисия документи за регистрация да подаде Националното движение "Център" на Васил Божков. По-рано днес Софийският градски съд разгледа молбата на бизнесмена да смени домашния си арест с най-леката мярка - "подписка".

Повече от час съдиите водеха своето тайно съвещание, на което трябваше да преценят каква мярка да наложат на Васил Божков. Съдиите се върнаха в залата, където се очаква да обявят своето решение.

Защитата на Божков иска или да остане без мярка за неотклонение, или да му бъде наложена мярка "подписка". Прокуратурата пък настоява домашният арест, който Божков изтърпява от септември, да бъде потвърден.

Адвокатите му припомниха, че през септември, когато Апелативният съд потвърди неговата мярка, съдиите са взели предвид, че Божков може да попречи на разследването или да се укрие. В тези осем месеца поведението му било изрядно и не злоупотребявал.

Според защитата му делото срещу него "се държи на трупчета", тъй като няма много процесуални действия по казуса. Това твърдение бе оспорено от прокуратурата, според която действията се водят ефективно. 

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)