Марин Димитров остава в ареста, свидетел твърди, че е кадрувал в МВР

Обвиняемият остава в ареста

30.04.2024 | 13:27 Редактор: Толя Стоянова

Един от обвиняемите след скандала в Митниците - Марин Димитров, поиска по-лека мярка за неотклонение. Мъжът, за когото се твърди, че е участвал в групата за контрабанда, е с най-тежката мярка - арест - от миналата седмица.

Адвокатите му я намират за неоправдана, тъй като нямало данни Марин Димитров да участва в престъпленията, а и обръщат внимание, че обвиняемият е във влошено здраве.

Марин Димитров бе оставен в ареста. Защитата му заяви, че намира това решение за предизвестено. Адв. Любомир Таков, който защитава Марин Димитров, посочи, че след като съдебният състав снел самоличността на клиента му, не му върнал обратно личната карта. Според адв. Таков това било ясен белег, че каквото и да каже защитата, съдът ще остави Димитров за постоянно в ареста.

Всичките изказвания на адвокати, прокурори и на съдебния състав Димитров изслуша седнал, тъй като не се чувствал добре и не можел да стои прав.

Прокуратурата намира връзка между него и евентуалните престъпления, в които той е обвинен. Държавното обвинение се позова и на нов разпит, според който Марин Димитров кадрувал в Министерството на вътрешните работи.

"Той свидетелства, че настоящият обвиняем по днешната мярка Марин Димитров е участвал в организирането на контрабандни канали като директор на ОД на МВР Хасково. В подкрепа на неговите думи са намерени и снимки в телефона на сина му", каза прокурор Стоян Лазаров.