Хванаха над 400 кг хероин на "Капитан Андреево" в ТИР с матраци

Стойността на пратката е 16 млн. лв.

20.04.2024 | 13:13 Редактор: Вяра Димова

Рекордна пратка от 402 кг хероин e заловен на ГКПП "Капитан Андреево". Стойността на пратката е открита в ТИР с матраци и е на стойност 16 млн. лв.

На брифинг разследващите органи от Агенция "Митници" обясниха, че шофьорът на камиона е турски гражданин. На границата той представил документи за превозваната стока - матраци за легла от Иран през Турция и България за страна от Европейския съюз.

"Като товар е посочено, че се превозват спални матраци. По метода анализа на риска камионът е селектиран за проверка, при която се
откриват вътре в самите матраци множество на брой прозрачни полиетиленови пакети с кафяво прахообразно вещество", обясни окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

"Това количество, разпродадено на дози на краен клиент, е много повече като цена и най-важното е, че ние осуетихме това да стигне до децата на Европа и България", каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Шофьорът на камиона, 63-годишен мъж, е привлечен като обвиняем. Предстои на 22 април Окръжният съд в Хасково да му гледа мярката за неотклонение. Все още не е ясно дали става въпрос за контрабанден канал.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС