Брутална агресия: 15-годишни момчета опитаха да убият свой съсед в София

Случаят е от 16 март

26.03.2024 | 13:34 Редактор: Искра Ангелова
Брутална агресия: 15-годишни момчета опитаха да убият свой съсед в София

Днес състав на Софийския апелативен съд разгледа жалбите на защитата на обвиняемите двама 15-годишни - Е.П. и К.И., за изменение на мерките им за неотклонение "задържане под стража" в по-леки. Те са привлечени към наказателна отговорност за опит за умишлено убийство.

На този етап от разследването по досъдебното производство е установено, че около 00:30 ч. на 16 март на бул. "Ботевградско шосе" в София двамата непълнолетни нападнали свой съсед, като му нанесли удари с твърд предмет по главата. В резултат на побоя на пострадалия са били причинени телесни увреждания, в това число тежка телесна повреда.

Въз основа на събраните доказателства съдът прие, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемите лица.

Съдът остави без уважение жалбата на защитника на обвиняемия К.И., като потвърди мярката му за неотклонение "задържане под стража". С оглед здравословното състояние и приноса в изпълнителното деяние мярката за неотклонение на обвиняемия Е.П. е изменена в надзор от инспектор от Детска педагогическа стая.

Разследването по досъдебното производство продължава под ръководството на СГП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR