Съдят за умишлено убийство Петър Тодоров, прегазил 15-годишния Филип в София

Употребил алкохол и в кръвта му имало концентрация от 2,1 промила

22.03.2024 | 15:59 Редактор: Толя Стоянова
Съдят за умишлено убийство Петър Тодоров, прегазил 15-годишния Филип в София

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийския градски съд за умишлено причинена смърт при управление на моторно превозно средство, съобщиха от прокуратурата.

Според обвинителния акт на 02.09.2023 г. около 23:17 ч. в София обвиняемият Петър Тодоров управлявал лек автомобил по ул. "Ген. Гурко" с посока на движение от бул. "Васил Левски" към бул. "Г. С. Раковски". Водачът бил употребил алкохол и в кръвта му имало концентрация 2,1 промила. В района на кръстовището с ул. "Цар Иван Шишман", на прилежаща пешеходна пътека, нарушил правилата за движение по пътищата.

Петър Тодоров се движел с 88 км/ч при разрешена скорост 30 км/ч и не пропуснал пресичащия по пешеходната пътека от ляво надясно по посоката му на движение пешеходец - 15-годишният Филип. В резултат на това обвиняемият реализирал пътнотранспортно произшествие с последния, като допуснал причиняването на смъртта на пешеходеца, който починал на място.

Разследването е извършено от Сектор "Разследване на транспортни престъпления" – СДВР под ръководството и надзора на СГП. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)