Бизюрев, обвинен в убийството на Митко от Цалапица, ще бъде върнат у нас до часове

Той ще бъде доведен с полет от Дания

19.03.2024 | 11:49 Редактор: Деси Николова
Бизюрев, обвинен в убийството на Митко от Цалапица, ще бъде върнат у нас до часове

В изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжната прокуратура-Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания, на 20 март 2024 г. на съдебните власти в България ще бъде предаден обвиняемият за убийството на Димитър от Цалапица Рангел Бизюрев Той ще бъде доведен на летище "София" от екип на Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието.

30-годишният Бизюрев е привлечен като обвиняем задочно от Окръжната прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил Димитър Малинов, на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост.

След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след решение на две съдебни инстанции – на Градския и на Върховния съд, като решението на Върховния съд е окончателно.

След привеждането на обвиняемия Бюзирев в сектор "Арести",  Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа

Снимка: БГНЕС