КАТ сече шофьори - стотици "изгърмяха" при ударни проверки за паркиране

Тези с пропуск за паркиране от общината ги подминават

19.03.2024 | 08:26 Редактор: Елеонора Танева
КАТ сече шофьори - стотици

Служителите на сектор "Пътна полиция“ - Кюстендил извършват постоянен контрол по спазване на правилата за движение. Ежеседмично се провеждат специализирани полицейски акции за контрол на спирането и паркирането в зоната на пешеходни пътеки, кръстовища и спирки на обществения транспорт.

От началото на годината за неспазване на тези правила са глобени в областта 481 водачи, 115 от тях са установени на територията на Районно управление - Кюстендил. Размерът на наказанието е 50 лева глоба за спиране в района на пешеходна пътека и кръстовище и 20 лева за неспазване на указано с пътен знак.

Не са санкционирани водачи, които са доказали кратковременен престой с необходимост и пропуск от Общината. Изключение от регламентираните правила за паркиране законът предвижда за автомобилите със специален режим, уточнява "Фокус".

Обикновено пропуски от местната власт се издават, за да може собственикът на имот/търговски обект да стига до него или друга необходимост. Становище за организацията на движението в ЦГЧ не е искано и не е изготвяно от сектор "Пътна полиция".

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)