Скитник нахлу в дома на 80-годишна жена и я изнасили

Мъжът е задържан за 72 часа

06.03.2024 | 15:59 Редактор: Вяра Димова
Скитник нахлу в дома на 80-годишна жена и я изнасили

Под ръководството на Районната прокуратура в Монтана, Териториалното отделение в Берковица, се водят действия по разследване по досъдебно производство за извършено престъпление. На 05.03.2024 г. е получен сигнал на телефон за спешни случаи 112 за пострадала жена. По делото са събрани доказателства и е установен извършителят на деянието – 32-годишният Т.К.

Изяснено е, че през нощта на 04.03.2024 г. той прескочил бетонова ограда и проникнал в дома на самотно живееща 80-годишна жена. Осъществил с нея полово съвкупление, без съгласието ѝ. Пострадалата била лишена от възможност за самоотбрана, поради трудноподвижност и влошено здравословно състояние.

С постановление на прокурор Т.К. е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпно деяние и е задържан за срок до 72 часа, съобщиха още от прокуратурата.

Известно е, че Т.К. е неосъждан, води скитнически начин на живот, извършил е опити за изнасилване на други лица от женски пол, за което деяние вече има образувано досъдебно производство. Предстои Районната прокуратура в Монтана да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)