Убиецът от "Соло" Илиян Тодоров е в България след над 10 г. бягство от правосъдието

Самолетът, с който пристигна в страната, летя към България от Мюнхен

01.03.2024 | 19:03 Редактор: Толя Стоянова
Убиецът от

Минути след 18:30 часа полетът с екстрадирания от Германия Илиян Тодоров кацна на "Терминал 2" на летище "София". Самолетът бе посрещнат от полицейски автомобили. Тодоров бе осъден на доживотен затвор заради двойно убийство пред дискотека "Соло". Завръща се в България след около десетилетие в неизвестност. Самолетът, с който пристигна в страната, летя към София от Мюнхен.

Припомняме, че в хода на съдебния процес, Илиян успя да избяга от страната. Двойното убийство, за което е подсъдим, беше извършено през 2009 г. в центъра на София. Пред нощния клуб се засичат се две компании. След разменени реплики един от младежите - Илиян Тодоров, вади нож и намушква трима души, след което се качва на такси и бяга.

21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница. Тежко ранен и приятелят им Кирил Димитров.

След години в неизвестност, през 2023 г. Тодоров Беше задържан в Узбекистан докато се опитвал да се качи на полет за Истанбул с фалшив паспорт. Сега Илиян Тодоров ще трябва да излежава доживотна присъда. През времето, в което е в неизвестност, той публикува клипове в интернет, в които обяснява своята теория за случилото се и твърди, че не е виновен за двойното убийство.

Снимка: БГНЕС