"Аз съм "Червения пират": Признание и иззети телефони с 10 имейл адреса

Премиерът призова службите да уверят обществото, че зад псевдонима и човека не се крие нещо повече

01.03.2024 | 13:20 Редактор: Елеонора Танева

При ареста на "Червения пират" от него са иззети два мобилни телефона, в които са настроени около 10 пощенски кутии. От тях били разпращани заплашителните съобщения, повечето подписани - от "Червения пират". Признал е за имейлите със заплахи, които са започнали август миналата година, към близо 10 души.

Мъжът, за който от полицията съобщиха, че води скитнически начин на живот, беше арестуван в района на Боянските гробища.

Заканите са за убийство и причиняване на телесни увреждания. Самият извършител в част от мейлите твърди, че е завършил с отличие местна сливенска гимназия. Според разследващите полицаи има достатъчно доказателства, че именно това е авторът на заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, отправени ѝ след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

Събрани са доказателства, че той е заплашвал и вицепремиера Мария Габриел, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР и много други публични личности. Той е автор и на бомбени заплахи в училища и търговски центрове. 20 съобщения със заплахи е изпратил и до Агенция "Митници".

Според премиера Николай Денков службите трябва да уверят обществото, че зад "Червения пират" не се крие нещо повече.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)