Криминалисти разбиха две модерни наркооранжерии край басейн в Пловдив

Като заподозрени са задържани мъже на 42 и 49 години

28.02.2024 | 20:12 Редактор: Вяра Димова
Криминалисти разбиха две модерни наркооранжерии край басейн в Пловдив

Над 850 канабисови растения и почти 2 кг марихуана са иззети при спецакция на пловдивски криминалисти. С постановление на Окръжната прокуратура в Пловдив двама мъже са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство.

Полицейските действия са предприети в неделя сутрин, когато постъпила информация, че след потушаване на пожар в стопанска постройка край бивша басейнова база в покрайнините на Пловдив са открити насаждения от рода на конопа. Насочената натам оперативна група от отдел "Криминална полиция" установила, че става дума за високотехнологична наркооранжерия, снабдена с автоматизирани системи за  напояване, отопление, регулиране на влажността, осветление и видеонаблюдение.

Оказало се, че с подобно оборудване е и съседна сграда, в която се отглежда същата растителност. При процесуално-следствените действия общо са иззети 852 растения в различен стадий на развитие, близо 2 кг изсушена листна маса, електронни везни, машини за пакетиране и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност.

Като заподозрени са задържани мъже на 42 и 49 години. Очаква се утре прокуратурата да внесе искане в съда за определяна на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Снимка: МВР