Седми ден без следа от 17-годишаната Ивана, терените се проверяват повторно

В издирването се ползват термокамери, дронове и следови кучета

28.02.2024 | 10:10 Редактор: Толя Стоянова
Седми ден без следа от 17-годишаната Ивана, терените се проверяват повторно

Седми ден продължават издирвателните действия по установяването на изчезналата 17-годишна Ивана Георгиева от Дупница. На терен отрано са полицаи, жандармеристи, доброволци и горски служители.

Ивана е в неизвестност от 22 февруари, когато напуска училище и оттогава следите ѝ се губят. Всички опити да бъде локализирана обаче остават без резултат. В издирването се ползват термокамери, дронове и следови кучета. Обходени са стотици декари площи. Някои от терените се проверяват повторно. Ивана се търси по дерета, водоеми, гори, вилни зони, селскостопански постройки. Проверяват се махалите и съседните села. Има предположения, че момичето е извън територията на община Дупница.

След като бе сменена профилната ѝ снимка във Фейсбук, в операцията се включиха и служители от дирекция "Киберсигурност" към ГДБОП. Какво е установила проверката, не е ясно. Образувано е досъдебно производство, което е под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил. В дните на издирването ѝ се появиха различни предположения за причините, довели до изчезването на Ивана. Стана ясно, че тя е дете с проблемно поведение, предаде "Фокус".