Пиян шофьор предизвика катастрофа с жертва на пътя Пазарджик - Пловдив

Дрегерът отчел 1,02 промила алкохол

17.02.2024 | 21:35 Редактор: Вяра Димова
Пиян шофьор предизвика катастрофа с жертва на пътя Пазарджик - Пловдив

Тежкото ПТП е станало около 20 ч. на главен път I-8 в отсечката между моста на река Луда Яна и село Мало Конаре, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Водач на лек автомобил "Мерцедес" с пазарджишка регистрация, движейки се по пътя в посока Пловдив, блъска отзад автомобил "Нисан". Водачът на "Нисан"-а се удря няколко пъти в мантинелата и спира на пътното платно. Шофьорът на "Нисан"-а, който е 65-годишен пловдивчанин, загива на място,  въпреки незабавната намесата на реанимационен екип от Пазарджик.

На място са изпратени линейки, полиция и пожарна. Установена е самоличността на водача на "Мерцедеса"-а. Той е млад мъж на 45 години от град Велинград. Тестван е за алкохол и наркотици, дрегерът е показал 1,02 промила алкохол концентрация в издишания въздух.

И в момента продължават първоначалните действия по обработка на местопроизшествието, ще бъде извършен оглед, предаде "Фокус". Движението се отбива през кръговото кръстовище на село Мало Конаре за тези, които идват от Пловдив към Пазарджик, а движещите се към Пловдив се пренасочват през локалното платно до главния път, след това се включват по самия главен път.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)