Дебора и Георги отново очи в очи, съдът прекрати делото и го върна в Стара Загора

Георги Георгиев беше доведен в съдебната зала с белезници и под конвой

14.02.2024 | 18:35 Редактор: Искра Ангелова

18-годишната Дебора, нарязана с макетен нож, се срещна с нападателя си Георги Георгиев в Пловдивския районен съд. Процесът се гледа при закрити врата, за да не се разгласяват подробности от интимния живот на двамата.

След продължилото три часа заседание съдът прекрати делото срещу Георгиев и го върна обратно в Стара Загора. Мотивът - допуснати са процесуални нарушения в обвинителния акт.

Подсъдимият Георги Георгиев беше доведен в съдебната зала с белезници и под конвой.

Случаят "Дебора" нашумя през лятото на миналата година, когато 18-годишното момиче беше обезобразено с макетно ножче, а за престъплението беше задържан бившият ѝ вече приятел. Вследствие на зверството Дебора получи 400 шева по тялото, което доведе и до протести в цялата страна.

"Искам само справедливост", каза Дебора, която пристигна в съда с родителите си.

Тя поиска 200 000 лева обезщетение от него за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди, но желанието ѝ не бе уважено уважено на този етап. Адвокатът на Дебора - Симеон Даскалов заяви, че ще иска максималната присъда от 10 г. затвор.

Няколко часа, след като даде ход на делото, Районният съд в Пловдив го прекрати и върна обратно в Стара Загора за изчистване на пропуски. Това се случи по настояване на защитата.

"Те са свързани с обстоятелствената част на обвинителния акт и за твърдението на прокуратурата за опит за убийство. Не са описани прецизно и сами по себе си не сочат за закана за убийство, а са извадени от контекста на комуникацията между Дебора Михайлова и нашият клиент Георгиев", коментира адвокатът на Георги - Георги Димитров.

До месец прокуратурата в Стара Загора трябва да отстрани пропуските в обвинителния акт и отново да се даде ход на делото в Пловдив.

Вижте повече в репортажа на Илиян Велков.

Снимка: БГНЕС