Няколко версии за убийството на Мартин Божанов, МВР не знае за магистратите в клуба му

Правосъдният министър ще поиска дисциплинарни производства срещу замесените в случая

12.02.2024 | 13:43 Редактор: Вяра Димова

МВР не знае кои магистрати са членували в частния клуб на убития Мартин Божанов - Нотариуса. Вътрешният министър Калин Стоянов призна, че разследването няма напредък в това отношение. Полицаи от СДВР проверяват в ГРАО как Божанов е сменил името и края на ЕГН-то си, каза още силовият министър.

"Работи се активно и по убийството. Има изградени няколко версии. Непрекъснато се събират факти и обстоятелства", посочи министър Стоянов.

Той уточни, че по отношение на разследването за членовете на частния клуб няма напредък.

Междувременно дисциплинарни производства срещу замесените в случая "Нотариуса" магистрати - това ще поиска правосъдният министър Атанас Славов. Пред журналисти той коментира, че е крайно време институциите да започнат да работят по-ефективно и започналите производства да завършват със съдебни актове.

"Целта на институциите е да има наказани и да бъде понесена отговорност. Злоупотребата с правосъдието е недопустима в една правова държава. Поех публичен ангажимент, че за всяко име, което бъде установено за съпричастност към групата за изнудване и манипулация, ще подам искане до ВСС и Висшия прокурорски съвет. Това е в рамките на моите правомощия", уточни министър Славов.

Снимка: БГНЕС