Полицията погна шофьорите със затъмнени стъкла

Забранено е намаляването на видимостта на предното и страничните такива

30.01.2024 | 11:56 Редактор: Искра Ангелова
Полицията погна шофьорите със затъмнени стъкла

"Пътна полиция" провежда специализирана полицейска операция за установяване на водачи, управляващи МПС, на които е ограничена видимостта и/или намалена прозрачността на стъклата. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Смолян.

За изминалия месец на територията на областта са санкционирани 33-ма водачи на МПС, на които е ограничена видимостта и/или намалена прозрачността на стъклата осигуряващи видимостта на водача към пътя. Съставени са 27 акта и са наложени 6 глоби с фиш. За същия период са наложени 8 принудителни административни мерки - спиране от движение на МПС.

Тази принудителна мярка се налага на собственици на МПС, които не са отстранили посочената неизправност, непосредствено след установяване на нарушението.

Според разпоредбите в Закона за движение на пътищата се забранява ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. Забранено е намаляването на видимостта на предното и страничните стъкла, чрез поставяне на тъмно фолио (различна от фабричното потъмняване).

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR