Голо дете без надзор и тормоз над съсед: Разкрития за семейството на Габриела и Пейо

Впечатлението на социалните работници е, че отношенията в семейството били нормални

26.01.2024 | 18:59 Редактор: Толя Стоянова

Нови разкрития за отношенията между убития Пейо Пеев и съпругата му Габриела Славова. Съсед на семейството в Бургас твърди, че за сина на двойката не са полагани грижи и е оставян без надзор едва 3-годишен. По случая през 2021 г. е работила и Закрила на детето в морския град.

Детето било оставяно голо и без надзор, разказа съседът на семейството на Габриела Славова - Владимир Павлов. 

"Един ден чух силен шум от техния апартамент, погледнах на камерата и видях как Габриела с експанзивни движения напусна сградата на кооперацията, качи се в кола и отпраши. Малкото ѝ дете, което беше на около три години, излезе полуголо и започна да реве. Разбрах, че детето е само, излязох след него и го хванах, точно преди да го удари една кола", сподели Павлов.

След като спасява детето, Владимир се опитва да се свърже с Габриела, но след неуспех подава сигнал на телефон 112. С полицаите пристигат и експерти от Закрила на детето.

"На въпрос защо е оставила детето само, тя каза, че е имала работа и няма проблем, защото детето е на 3 години и може да се гледа само", добави съседът.

"Проверката установи, че реално има неглижиране на детето, приложили сме мерки, насочили сме ги към Център за подкрепа за надграждане на родителския капацитет", коментира началникът на отдел "Закрила на детето" - Бургас Димитрина Чочорова.

Впечатлението на социалните работници е, че отношенията в семейството са били нормални и за детето са полагани грижи. Твърдят, че това е единственият сигнал към тях, а Габриела е посещавала редовно срещите със специалисти. Самият Пейо Пеев е потвърдил, че майката се грижи добре за детето.

"Нямаме данни да е завел, бащата или който и да е, дело за отмяна на родителски права", добави Чочорова.

Проверката на агенцията обаче ядосва Габриела. И тя, заедно с майка си, започва да тормози съседа.

"Защо съм се бил обадил, защо съм гонил детето, това не е моя работа. И започнаха жалби, тормоз, заплахи, Ад. Всички заплахи през тези години ми се струваха абсурдни, защото "ще те убия, ще те наръгам" ми звучеше смешно, но след като разбрах как е убит Пейо, се притесних", каза още съседът.

В момента Габриела Славова е под домашен арест в столицата, въпреки че грижите за двете ѝ деца са поверени на родителите на Пейо Пеев.

Вижте повече в репортажа.