Митничари спряха над 1 000 "маркови" стоки за 10 дни на "Дунав мост" при Русе

Голяма част от тях са открити в автобуси

22.01.2024 | 18:28 Редактор: Вяра Димова
Митничари спряха над 1 000

772 парфюмерийни продукта и 368 текстилни изделия на световни търговски марки задържаха митническите инспектори на ТД Митница Русе на "Дунав мост" при Русе за десет дни.

353 от задържаните парфюми и парфюмни води са открити при проверка на автобус, пътуващ от Турция за Румъния, отклонен за щателна митническа проверка на 16.01.2024 година. Част от стоките са установени в багажа на шофьора – турски гражданин, останалите в представени от пътник, също турски гражданин, чанти и торби. Никой от двамата не е представил документи за закупуването на стоките или митнически документи за въвеждането им на територията на България и ЕС. Сходни са случаите и с останалите задържани парфюмерийни изделия.

160 чифта панталони от деним на известна марка са задържали инспекторите на Митница Русе при проверка на друг автобус на 17 януари. Текстилните изделия са били пренасяни от Турция към Румъния от пътник в автобуса, турски гражданин. На следващия ден в личния багаж на шофьор на друг автобус са открити още 128 блузи с дълъг ръкав, детски комплекти и якета.

Всички "маркови" стоки са задържани, а на нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение.

Снимка: Агенция "Митници"