Свързан ли е Божков с убийството на Алексей Петров и какво каза в полицията?

В България има хунта от двама души - Пеевски и Борисов, заяви бизнесменът

19.01.2024 | 15:32 Редактор: Тодор Петров

Екипи на СДВР и Националната полиция влязоха в имоти на бизнесмена Васил Божков. От МВР потвърдиха, че се търси връзка с убийството на бившата барета Алексей Петров. Божков се яви на разпит в СДВР и определи акцията като безсмислена.

От рано сутринта спецполицаи от СДВР и ГДНП влязоха на проверка в три имота на Васил Божков. Единият от претърсените адреси е на улица "Московска" – мястото, където Божков е под домашен арест. Именно там бизнесменът говори пред медиите и определи акцията като безсмислена. 

"Нито сме имали общ бизнес, нито сме имали нещо за и нещо против", отсече бизнесменът.

Божков заяви, че са търсени документи, но нищо не е взето. След акцията в имотите му, той отиде с личен автомобил на разпит в СДВР.  Божков видя в днешната акция опит за политическа репресия и отклоняване на вниманието от избора на конституционни съдии.

"В България има хунта от двама души - Пеевски и Борисов. Прилепени към тях са "Продължаваме промяната" и други подобни. Създадена изкуствено опозиция от "Възраждане" които са техен аватар. Трябва нещо ново, трябва да се изчисти тази политическа прослойка, която само краде и вреди", заяви Божков.

Божков се върна в България през август миналата година. Срещу него има няколко дела и 18 обвинения. Част от тях са за изнудване, убийство, рекет.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС