СДВР с разкрития за жестокото убийство в София, жертвата е измъчвана

Предполага се, че зад деянието стои финансов мотив

08.01.2024 | 15:49 Редактор: Вяра Димова

Финансов мотив е една от версиите за убийството в София, за което бяха задържани двама мъже. Единият от тях е син на финансов министър от времето на прехода. 

На 5 януари близките на убития мъж подали сигнал в институциите, защото не могат да се свържат със своя близък. Разследващите започнали работа по случая, като още в същия ден задържали двамата заподозрени. Убитият мъж е дължал пари на двамата извършители.

Единият от тях - Петър Александров, се е занимавал с лихварство. Отдавал е пари на финансово затруднени хора. Другият евентуален извършител се е занимавал с гробарство.

"Един ден преди подаване на сигнала, около 14:40 -16:00 ч. на 4 януари, жертвата е поканена да посети имот на единия от извършителите, където огледът показва, че лицето е измъчвано, завързвано и впоследствие, най-вероятно, е причинена смъртта му от двете огнестрелни рани. Разплитането на случая тръгна от преминаване на държавната граница на двете заподозрени лица в посока Сърбия в деня, в който предполагахме, че е извършено убийството и бързото им прибиране - за по-малко от час и 20 минути. Задграничното им пътуване се е осъществило през ГКПП "Стрезимировци", съобщи директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов.

През границата единият от извършителите преминал с личната карта на убития мъж, с цел да се инсценира, че убитият е заминал в чужбина. Използван е и неговият мобилен телефон, за да се пускат фалшиви sms-и на близките му.

Снимка: БГНЕС