Колин Колев, участвал в грабежа на инкасото, остава в ареста. Издирват Турчина?

Съдът не уважи искането му за по-лека мярка

23.12.2023 | 18:44 Редактор: Искра Ангелова
Колин Колев, участвал в грабежа на инкасото, остава в ареста. Издирват Турчина?

Колин Колев, задържан за участие в грабежа на инкасо автомобил в София на 15 ноември миналата година, остава в ареста, реши Софийският градски съд. Съдът не уважи поисканата от него по-лека мярка. От прокуратурата вече съобщиха, че той вече е осъждан във Виетнам.

На 15 ноември миналата година маскирани и въоръжени причакаха и обраха инкасо автомобил, като бяха задигнати близо 5,3 млн. лв., а разследването продължи близо една година.

Разпитан е и свидетел с тайна самоличност, той е един от хората, които съобщават, че именно Колев го е привикал за съучастие. На колите на извършителите са били поставени крадени украински номера, след което нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница.

По непотвърдена информация се смята, че обирът е извършен от групата на Иван Ценков - Турчина, който е обявен за издирване. Единствено на него обвиненията са му повдигнати задочно. Другият обвиняем е Михаил Павлов, известен още като Мишо Коня. Той в момента е в затвора, където излежава присъда за друг обир.

Обвинението срещу тях е за участие в организирана престъпна група и за въоръжен грабеж в особено големи размери.

Защитата на Колев категорично заяви, че няма данни той да е бил в автомобилите, нито да е участвал в престъплението.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR