След гонка с полицията - задържаха автокрадец със 79 регистрации

32-годишният е стар познайник на органите на реда

23.12.2023 | 12:18 Редактор: Деси Николова
След гонка с полицията - задържаха автокрадец със 79 регистрации

Малко след 20 часа във вчерашния ден в Столичната полиция било съобщено за противозаконно отнет лек автомобил. Според получените данни, собственикът на превозното средство го оставил за кратко с ключ на таблото пред магазин за хранителни стоки в квартал "Христо Ботев". Докато пазарува в търговския обект, той вижда как неизвестен мъж задига колата му, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Незабавно били предприети съвместни заградителни действия от служители на Първо РУ и отдел Специализирани полицейски сили на СДВР. Действията на полицаите били подпомогнати и от сили на ГДЖСОБТ. Минути по-късно извършителят на автокражбата бил локализиран, но отказал да се подчини на полицейските разпореждания и в последствие реализирал пътен инцидент на бул. "Цариградско шосе". При последвалия опит за бягство той бил спрян и задържан на кръстовището на улиците "Слатинска" и "Гео Милев".

Оказало се, че зад волана е 32-годишен мъж, известен на органите на реда, с над 70 криминалистични регистрации и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Защо?!!!
преди 4 месеца
Защо *** с над 70 криминалистични регистрации и осъждан вилнее свободен, вместо да *** камъни в някоя кариера ???!!! Сигнализирай за неуместен коментар