Брутално убийство разтърси Пазарджишко, 39-годишен застреля бившата си приятелка

Служителите на реда са открили самоделна ловна пушка

19.12.2023 | 14:24 Редактор: Искра Ангелова
Брутално убийство разтърси Пазарджишко, 39-годишен застреля бившата си приятелка

39-годишен мъж от пазарджишкото село Симеоновец е застрелял и убил на място със самоделна ловна пушка жената, с която преди време е имал интимни отношения и е живял на семейни начала. Жертвата е на 41 години, съобщиха на пресконференция от Окръжна прокуратура Пазарджик. Мъжът няма криминални прояви, но е бил над с 1,3 промила алкохол.

Извършител на убийство е установен и задържан. Сигнал за тежкото престъпление е получено снощи малко след 19:00 часа на 112. Незабавно към мястото - къща в септемврийското село Симеоновец, са насочени екипи на полицейското управление в Септември и линейка на "Спешна помощ". В двора на имота лекари и униформени установили труп на жена, която се оказала 41-годишна жителка на същото село. Периметърът около селото бил блокиран от полицейски автопатрули, а на местопроизшествието започнал щателен оглед.

По време на разследването се установило, че по всяка вероятност извършителят е произвел изстрел в жертвата си от разстояние с помощта на огнестрелно оръжие. Органите на реда предприели мащабни оперативно-издирвателни действия, в които се включили десетки полицаи и скоро се установило, че основният заподозрян за посегателството е 39-годишен мъж от село Симеоновец, информира "Фокус".

Преди известно време той е живял на семейни начала с жертвата. Скоро било изяснено неговото местоположение и е задържан в къща, намираща се в съседното село Семчиново. В района между селата Симеоновец и Семчиново полицаите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър. Оказало се, че оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани.

Предстои на 39-годишния мъж да бъдат повдигнати две обвинения - за умишлено убийство и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.