Видео с полицейско насилие "взриви" социалните мрежи, униформените не се легитимират

Инцидентът е станал в подлеза до НДК

04.12.2023 | 13:52 Редактор: Искра Ангелова

Полицейското насилие се оказва, че е сред основните проблеми пред МВР. Все още текат производства заради начините, по които футболният протест миналия месец беше потушен. Бяха поискани оставки, бяха направени и рокади. Но днес проблемът отново е на дневен ред.

Кадри, направени с мобилен телефон, показват как полицейски служители извършват арест в идеалния център на София. Кадрите "взривиха" социалните мрежи. Това се е случило този уикенд - събота срещу неделя. Инцидентът е станал в подлеза до НДК.

Според потърпевшите полицията е искала да ги провери, но в същото време органите на реда отказали да се легитимират. И именно това настояването на битите е породило по-агресивното поведение на полицаите.

"Прибирах се към вкъщи, минах подлеза, качих се по стълбите, накрая на подлеза двама униформени "джобеха" други хора. И докато другите хора си прибираха неща, те казаха: "Вадете всичко от джобовете си". Попитах дали може да знам имената им и в кое районно работят, те казаха: "Не, не може, вади всичко от джобовете. Така се получи словесен сблъсък", разказа Виктор Иванов пред наш екип.

Той отказва да покаже какво има в джобовете си, докато полицаите не се легитимират: "Това изключително много ядоса полицаите."

Виктор и органите на реда прекарват между 20-30 минути в спор, след което той бил задържан и отведен до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", където била паркирана патрулката.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
До кога всичко това??? Какво трябва да стане за да се промени??? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
нашата полиция ни пази Сигнализирай за неуместен коментар