Показанията на Бизюрев ще са решаващи, крещят "убийци" в лицата на близнаците от Цалапица

В съда тече процесът за убийството на Димитър Малинов от 20 юли

01.12.2023 | 13:56 Редактор: Ивета Велева

Протест и скандирания "Убийци" както пред, така и в сградата на съда в Пловдив. Там тече процесът за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Делото срещу близнаците, обвинени като помагачи, беше отложено и ще се възобнови след връщането в страната на Рангел Бизюрев. Мъжът е заподозрян като извършител и беше задържан в Дания след 4 -месечно издирване.

В съдебната зала за пореден влязоха близнаците – Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени за помагачи в бягството в чужбина на Рангел Бизюрев. Близки и приятели на убития Митко също настояха за отлагане на делото до екстрадирането на сочения за основен извършител на жестокото престъпление.

"Това дело изобщо не трябва да започва за укривателство, те са съучастници в убийството на сина ми", категорична беше майката на убития Димитър -  Атанаска Бакалова.

Показанията на Рангел Бизюрев са от изключително значение за хода на делото. В съдебната зала близнаците се признаха за виновни по обвинението за укривателство и поискаха съкратена процедура. Съдът уважи това искане. Братята Динкови остават с мярка за неотклонение "задържане под стража", тъй като се оказа, че има данни, че са планирали напускане на страната.

Близките на убития Митко останаха доволни че делото се отложи до връщането на основния заподозрян. 24-годишния Димитър Малинов е починал вследствие на тежък побой на 20 юли. Тялото му беше намерено заровено на около километър от мястото, на което за последно е бил видян.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.