Арестуваха в Дания издирвания за убийството на Димитър от Цалапица

За Рангел Бизюрев имаше издадена европейска заповед за арест

29.11.2023 | 12:53 Редактор: Елеонора Танева

В Дания са арестували Рангел Бизюрев, издирван за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Това потвърдиха за Bulgaria ON AIR от МВР. Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца, имаше издадена и европейска заповед за арест от лятото.

Самоличността му е установена с категоричност чрез пръстови отпечатъци и снимки. Предстои в най-кратки срокове нашите власти да поискат принудителното довеждане на Бизюрев в България, където ще бъде обвинен за убийството на Димитър.

По-късно потвърдиха информацията и от Апелативната прокуратура в Пловдив.

"Близо четири месеца прокуратурата и службите работиха усилено, за да се установи местонахождението и да се стигне до задържане на обвиняемия за тежкото престъпление. Предстои компетентните органи в Кралство Дания да започнат процедура по предаването му на българските власти, за да продължат действията по досъдебното производство, което се води в Окръжната прокуратура-Пловдив", заяви прокурор Ваня Христева.

Окръжният прокурор и представителите на МВР Стефан Джолев, инспектор Атанас Малинов, старши комисар Георги Чергов и комисар Георги Ташев се срещнаха с майката на пострадалото момче, за да ѝ съобщят за задържането на обвиняемия за убийството.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС