Постоянен арест за двама от заловените в София автокрадци

За други двама от арестуваните са наложи парични гаранции от съда

09.11.2023 | 11:29 Редактор: Тодор Петров
Постоянен арест за двама от заловените в София автокрадци

По искане на Софийската районна прокуратура Софийският районен съд задържа под стража двамата мъже, привлечени към наказателна отговорност за укриване на автомобил в София.

Д.Д. и М.С. са обвинени за това, че на 05.11.2023 г. в хале на бул. "Петуния", в съучастие с А.С. и Б.В. с цел да набавят за себе си имотна облага укрили чужд автомобил марка "Тойота", за който се предполага, че е придобит чрез престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, а обвиняемите Д.Д. и М.С. бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор. А.С. и Б.В. са с наложена мярка за неотклонение "гаранция в пари" в размер на по 2000 лева за всеки.

Състав на Софийския районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че Д.Д. и М.С. могат да извършат друго престъпление и определи спрямо двамата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Постановената мярка подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Д.Д. е привлечен към наказателна отговорност и за две други престъпления - за това, че в периода от 16.03.2023 г. до 06.04.2023 г. на паркинг пред блок в ж.к. "Дружба" в София противозаконно е проникнал в чужд автомобил и за това, че 07.04.2023 г. в ж.к. "Надежда" в София е укрил чужд автомобил марка "Тойота". 

По двете образувани досъдебни производства Д.Д. е бил задържан за срок до 72 часа и са внасяни искания за определяне на мярка "задържане под стража" спрямо него, които не са уважени от Софийски районен съд, впоследствие и от Софийски градски съд.