При спецакция заловиха в крачка 4-ма автокрадци в София, сред тях е Данчо Релето

Групата е хваната, докато разглобява автомобил висок клас

07.11.2023 | 13:20 Редактор: Тодор Петров
При спецакция заловиха в крачка 4-ма автокрадци в София, сред тях е Данчо Релето

Четирима души са задържани при спецоперация срещу кражби на коли. Това съобщи главен инспектор Николай Пелтеков, началник на сектор "Престъпления, свързани с МПС" в СДВР. 

Задържаха един от "Наглите", докато разфасова крадена кола. Полицейската операция беше проведена на 5 ноември. Трима от задържаните са известни на МВР, включително за кражби на автомобили, единият е известен и за причиняване на катастрофа, обясни инспектор Пелтеков. 

Групата е хваната, докато разглобява автомобил висок клас на около 2 години. Според полицията колата трябвало да бъде продадена на части. Сред задържаните е и Даниел Димитров, известен като Данчо Релето, потвърди инспектор Пелтеков. Това е третият му арест в рамките на 8 месеца. Всичките му задържания са били за кражби на коли, обясниха от СДВР. 

Според полицията групата е наела хале, в което да укрива откраднатите автомобили. Служители на СДВР ги наблюдавали от няколко месеца. Групата работи в този си състав от няколко месеца. При арестите през април членовете били други. 

Сега един от предишните членове излежава присъда "домашен арест". Четиримата имали ясни функции – двама крадели автомобили, другите двама ги разглобявали. Единият бил с добри познания по отношение на електрониката на автомобила и ел. системата, друг е автомонтьор, обясни инспектор Пелтеков. 

Той отбеляза, че през 2023 година се забелязва значителен спад на кражбите на автомобили.

Снимки: МВР