Столичната полиция и "Кобра" задържаха известния автокрадец Руснака

Опитал да избяга през терасата

15.08.2023 | 12:33 Редактор: Тодор Петров

СДВР и групата "Кобра" задържаха в столичния кв. "Банишора" известен автокрадец, познат с прозвището Руснака.

"В хода на провеждането на полицейската операция е задържан 46-годишен мъж, криминално проявен, известен по линия престъпления, свързани с МПС, престъпления против собствеността, и престъпления, свързани с наркотични вещества", обяви главен инспектор Николай Пелтеков.

Задържан е във връзка с извършено престъпление на 1 август тази година на територията на 6-то РПУ в столична дирекция на МВР. По време на задържането и проникването на адреса Руснака се е опитал да избяга през терасата.

Това е второто задържане на мъжа за еднакви престъпления в рамките на няколко месеца. При предишния му арест през април е бил пуснат срещу гаранция. 

"Лицето го определяме като сериозен контингент, който влияе на средата за сигурност по линия на престъпления с МПС-та. В края на месец февруари той излиза от Централния софийски затвор след изтърпяна присъда. Присъдата беше в размер на 9 месеца – тогава беше за наркотици", каза още Пелтеков. 

По данни на МВР през последните няколко месеца автокражбите бележат спад с 34% в сравнение със същия период на миналата година. От началото на 2023 г. до момента са задържани 15 лица свързани с автокражби.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа

Снимка: БГНЕС