Трафикант заби колата си в патрул, друг спретна гонка с две полицейски коли

Един от шофьорите се е опитал да подкупи гранични полицаи

03.11.2023 | 12:28 Редактор: Толя Стоянова
Трафикант заби колата си в патрул, друг спретна гонка с две полицейски коли

Тази сутрин в 6:45 часа на главен път I-7 в района на Тополовград служители на "Гранична полиция" забелязват товарен автомобил "Скания", движещ се в посока Елхово. Граничните полицаи веднага тръгват след него, подавайки му звуков и светлинен сигнал да спре. Шофьорът не се подчинява на полицейското разпореждане.

Камионът е последван и от втори граничен полицейски наряд от ГПУ-Елхово и автопатрул на полицията. Опитвайки се да избяга, тирът навлиза в село Кукорево, община Ямбол, и там е спрян. Шофьорът, 55-годишен софиянец, прави опит да избяга, но е задържан с помощта на куче. В товарния отсек са открити 12 незаконни мигранти без документи за самоличност, по техни данни от Сирия. Работата по случая продължава. 

Друг каналджия се опита да избегне проверка, блъскайки  автомобил на "Гранична полиция", но е задържан. На 30.10.2023 г. на път I-7/ГКПП "Лесово" – град Елхово граничен полицейски екип забелязал незаконни мигранти в района на отбивката до лозята за село Мелница. Екипът подал сигнал в дежурната част на ГПУ-Елхово и последвал мигрантите. При навлизане по черния път, граничните полицаи видели лек автомобил "Форд Фокус", който ускорил скоростта и се насочил към служебния автомобил.

Установено е, че каналджията е 24-годишен сириец със статут на бежанец у нас. Докато са проверявани документите му, сирийският шофьор извадил две банкноти, едната с номинал от 100 евро, а другата с номинал 50 евро и направил опит да подкупи инсп. Димитров. Сириецът е задържан в ГПУ-Елхово. Задържани са и пътниците в колата му – двама мъже от Египет на 34 и 28 години, без документи за самоличност. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)