Трагедия разтърси Варненско - малко момче почина след побой от бащата на негов съученик

Двете деца са се спречкали

30.10.2023 | 16:03 Редактор: Искра Ангелова
Трагедия разтърси Варненско - малко момче почина след побой от бащата на негов съученик

33-годишен мъж е нанесъл средна телесна повреда на 11-годишно дете, което починало по-късно в болница във Варна. Това стана ясно от брифинг пред Съдебната палата в морския град, даден от административния ръководител на районната прокуратура Невена Илиева и старши инспектор Христо Христов от полицията в Девня.

Инцидентът станал на 24 октомври през деня в центъра на село Червенци. Тогава се спречкали две деца. Едното е на 8 години, а другото на 11. Малко по-късно бащата на малкото дете открил голямото и му нанесъл побой. Причината е, че неговото детенце имало заболявания.

Същият ден, обясниха от прокуратурата, е постъпил сигнал на телефон 112 за инцидент в селото. Голямото - 11-годишно дете, което е пострадало от побоя, е откарано в болница във Варна със счупена китка. Не са констатирани други травми.

Бащата е задържан. Образувано е досъдебно производство. По-късно бил освободен с парична гаранция. Проведени са разпити.

На 27 октомври, обаче 11-годишното дете починало в болницата. Не е установена причинно-следствена връзка между травмата на ръката и смъртта, обясниха от районната прокуратура. Установено е, че то има други заболявания - вследствие на което има намален имунитет и увеличени лимфни възли. Чака се хистологичната експертиза. Тя ще отнеме няколко дни, стана ясно още от брифинга на районната прокуратура във Варна, пояснява "Фокус".

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Варненската районна прокуратура.

Снимка: Pixabay