Убийството на Нав: Нещастен случай или внимателно обмислен ход?

"Трябва да премина през това, но искам да има справедливост", каза майката на Владимиров

25.10.2023 | 19:44 Редактор: Толя Стоянова

Започна делото за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав, който беше застрелян от свой съсед в началото на годината. Защитата на обвиняемия - бившият полицай Румен Тонев, настоява, че това е нещастен случай. По време на заседанието той заяви, че в съдебно-психиатричната му експертиза са записани факти и обстоятелства, които не е заявявал. Съдът обаче не констатира съществени нарушения.

Майката на Владимиров смята, че убийството е планирано и поиска справедливост, а нейният адвокат попита защо оръжието на убиеца не е било отнето, заради всички жалби, подавани от семейството. 

"Той не е тръгнал да убива, той никъде не тръгнал, той си е бил вкъщи и идва Иван Иванов", каза адвокатът на Румен Тонев - Пламен Гинов.

"Трябва да премина през това, но искам да има справедливост и хората да видят че има справедливост", сподели майката на Владимиров - Слава Иванова.

"Как този човек може да има законно притежаван пистолет? Тук има престъпление по служба на районните прокурори, които не са обърнали внимание на жалбите на моите доверители. Тук има престъпление по служба на служители на МВР, които са позволили този човек да има законно оръжие. Той се е опитал да прикрие трупа, как ще е инцидент, заяви адвокатът на майката - Николай Димитров.