25-годишен удря в главата шофьор на тролейбус в София и му крещи да кара по-бързо

С глава счупил стъклото на кабинката на водача

25.10.2023 | 11:25 Редактор: Вяра Димова
25-годишен удря в главата шофьор на тролейбус в София и му крещи да кара по-бързо

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 25-годишен мъж за хулигански действия и повреждане на тролейбус.

На 23 октомври, около 10:00 часа в София, обвиняемият В.С. бил в тролейбус, движещ се по линия №1 от спирка НДК към спирка булевард "Прага", когато извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – крещял на водача на тролейбуса да кара по-бързо, удрял с ръце и крака по стъклото на кабинката на шофьора и нанесъл удари с ръце по главата на шофьора.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост, тъй като е създало предпоставки за нарушаване на сигурността на пътниците. Обвиняемият В.С. противозаконно е повредил тролейбуса, който е собственост на Столичен градски транспорт, като с глава е счупил стъклото на кабинката на шофьора.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода", съобщиха от прокуратурата.

В.С. е извършил деянието, докато е бил в изпитателен срок на предходно осъждане. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)