Военен простреля с един куршум двама в Пловдив заради паркиране

Пострадалите са в добро здравословно състояние

23.10.2023 | 08:10 Редактор: Елеонора Танева
Военен простреля с един куршум двама в Пловдив заради паркиране

Неправилно паркиран автомобил пред гараж провокира военен да простреля двама мъже. Това е станало около 20:00 часа при спречкване на ул. "Въча" в Пловдив в района на моста "Герджика". 

Пострадалите са в добро здравословно състояние, а военнослужещият е задържан, разказа зам.-директорът на областната дирекция на МВР комисар Димитър Събчев, цитиран от БНР.

След получен сигнал на тел. 112 за кавга екип от Трето районно полицейско управление се насочва към адреса. Във втори сигнал, след две минути, се посочва, че има простреляно лице. Полицаите установяват двама мъже с огнестрелни рани - единият на 32 години, а другият - на 34. Военният, който е на 32 години, стрелял със законно притежаван от него пистолет.

"Спречкването възникнало, защото военнослужещият паркирал автомобила си пред гаража на единия от мъжете. Той обяснил, че го направил, за да вземе храна за вкъщи от близък ресторант. По време на кавгата военният прострелял собственика на гаража, а вторият пострадал, минувач, е улучен случайно от същия куршум. Произведен е само един изстрел", посочи Събчев. 

Уведомена е Военно-окръжната прокуратура и разследването се води от военна полиция. Двамата пострадали мъже са настанени във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив без опасност за живота. 

По данни от лекарите, куршумът е минал през гърдите на единия и стигнал до крака на втория, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.  

Снимка: pixabay