Майката на Евгения: Парите няма да я върнат, по-добре щеше да е доживот без право на замяна

И двамата подсъдими са достатъчно интелигентни, ще обжалват, убеден е прокурорът по делото

20.10.2023 | 21:16 Редактор: Елеонора Танева

Убийството на Евгения е извършено предумишлено и по особено мъчителен за жертвата начин. Това каза при произнасянето на присъдата съдията по делото. Майката на младата жена е доволна от "доживотния затвор", който получиха двамата подсъдими.

"Нищо не може да я върне. И милион да ми дадат, детето ми го няма. Доволна съм от съд, присъдата е добре, въпреки че е без право на замяна. Борбата с тях ще продължи, те ще обжалват решението, за съжаление", каза след присъдата майката на убитата Евгения - Капка Чорбанова.

С оглед наложените с присъдата наказания на двамата подсъдими - доживотен затвор, съдът потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на подсъдимия Орлин Владимиров и измени мярката за неотклонение на баща му от "парична гаранция" в "задържане под стража".

"Със сигурност присъдата ни удовлетворява. Това беше труден процес за събиране на доказателства, събирахме зрънце по зрънце. И двамата подсъдими са достатъчно интелигентни, а в лицето на бащата и възможности да ги прикриват", каза прокурорът по делото.