Прокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца на Евгения - Орлин Владимиров

За баща му - Пламен, който е сочен за негов помагач, прокуратурата поиска между 15 и 20 години затвор

20.10.2023 | 13:51 Редактор: Вяра Димова

Приключва делото за убийството на 33-годишната Евгения Владимирова. Съдът трябва да реши какво ще е наказанието за съпруга на жертвата - Орлин Владимиров, и за баща му, които признаха вината си за тежкото деяние.

Тялото на младата жена, изхвърлено в куфар, беше намерено преди две години в безлюдна местност край Перник. Близките ѝ са на всяко заседание по делото с искане за най-тежката присъда - доживотен затвор. 

В съда все още текат пледоариите. От прокуратурата призоваха за доживотен затвор за Орлин Владимиров. Съпругът на Евгения е сочен за извършител на жестокото убийство. А за баща му - Пламен, който е сочен за негов помагач, прокуратурата поиска между 15 и 20 години затвор.

От защитата на семейството на Евгения поискаха доживотен затвор без право на замяна и за двамата.

В съдебната зала говори и семейството на Евгения. От прокуратурата стана ясно, че Орлин Владимиров и неговият баща много добре са планирали убийството, а в деня преди то да бъде извършено са посетили водоема край Перник, където е изхвърлено и тялото на убитата Евгения. От прокуратурата съобщиха още, че убийството е станало по особено мъчителен начин за жертвата. Пламен е помогнал както за убийството, така и за поставянето на жертвата в куфар.

"Експерти са на мнение, че само човек не може да сложи тялото в куфара", каза адвокатът на семейството на жертвата - Иво Найденов.

Преди заседанието за пореден път близки и приятели се събраха пред съдебната зала, за да поискат доживотен затвор за убийците на Евгения.

Снимка: БГНЕС