"Убих Евгения. Чистих кръвта, да не я види детето": Версията на Орлин се разминава с експертизите

Баща му се скри от камерите. Майката на Евгения: Ще се скрие, защото е дявол, той не е човек

28.09.2023 | 18:49 Редактор: Елеонора Танева

За първи път след близо две години съпругът на жестоко убитата и захвърлена в куфар Евгения Владимирова - Орлин, проговори. В съдебната зала  той даде обяснения за случилото се на 13 октомври 2021 година. По думите на Орлин във фаталния ден двамата с Евгения обядвали, скарали се и когато нещата ескалирали, Евгения го ударила по главата, обърнала се към кухненския плот, и когато Орлин приближил към нея, тя взела чаша от масата.

Орлин я хванал за ръцете, след това и за врата. Двамата загубили равновесие и паднали. А Евгения си ударила главата в ръба на шкаф. Тогава Орлин осъзнал, че е убил Евгения и се опитал да заличи следите, за да не ги види детето им. 

Какво се е случило след това Орлин не уточни и отказа да отговаря на въпроси на магистратите. Версията на Орлин се размина в голяма степен с първоначалната експертиза, от която стана ясно, че Орлин я е удушил, а около устата и носа ѝ е завил четири слоя стреч фолио. 

Бащата на Орлин, който е съден като негов помагач, е пуснат под гаранция. А в съдебната зала отказа да даде обяснения. Отказа да говори и пред медиите и се скри в тоалетната.

"Ще се скрие, защото е дявол, той не е човек", коментира бягството му майката на Евгения - Капка Чорбанова. 

Защитниците на подсъдимите също избягаха от журналистическите въпроси.

А близки на убитата Евгения днес отново призоваха за справедливост. Майката на Евгения поиска доживотен затвор за убиеца на дъщеря си.

"Искаме доживотна присъда без право на замяна за двамата. И за бащата, и за убиеца, защото бащата е основен виновник убиецът да извърши престъпление. Той му е дал сила. Бащата е свободен срещу 5 000 лв., един човешки живот в България струва 5 000. Сутринта преди да я убият са ходили да гледат къде да я изхвърлят, а срещу 5 000 лв. се разхожда на свобода. Разиграват полицията, той е от ДАНС", каза почернената майка. 

Съдът отхвърли исканията на защитата на обвиняемия за изследване на кръвта по шкафа в дома на Евгения и Орлин като безпредметни.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)