Евгения е умъртвена със стреч фолио, осъзнавала всичко през цялото време

Съучастникът е пуснат срещу 5000 лв. и се разхожда спокойно, каза майката на жертвата

09.08.2023 | 13:54 Редактор: Вяра Димова

Продължават разпитите по делото за убийството на 33-годишната Евгения Владимирова, чието тяло беше открито преди година и половина в куфар край Перник. Подсъдими са нейният съпруг, който е сочен за физическия извършител, и баща му - обвинен в съучастие.

По време на делото днес бяха изслушани вещи лица за медицинската експертиза, която е направена. Това, което тя показва е, че смъртта е настъпила от запушване на външните дихателни отвори, а Евгения е била облепена със стреч фолио и притискана в областта на шията.

Според обвинението това е било крайно мъчително и емоционално за жертвата и тя е осъзнавала какво се случва.

Евгения изчезна през октомври 2021-ва година, а тялото ѝ беше намерено месец по-късно в куфар изхвърлен във водоем край Перник.

Минути преди поредното заседание майката, приятели и роднини на Евгения се събраха пред Съдебната палата. С искане за справедливост и доживотни присъди за двамата подсъдими.

"Ще станат две години, откакто нея я няма. Възмутена съм, че бащата на обвиняемия, който е изхвърлил куфара на дъщеря ми в тресавище, е пуснат срещу гаранция от 5000 лева и в момента спокойно се разхожда. Не е нормално един убиец да лежи само 10 години в затвора", каза майката на Евгения Капка Чорбанова.

Пред съда медицинските експерти разясниха, че интензитетът на болка и страх по време на убийството са били изключително високи. През цялото време Евгения е осъзнавала какво се случва, докато съпругът ѝ Орлин я души и омотава със стречфолио.

На влизане в залата той отказа коментар.

Според защитата пък медицинската експертиза не е направена качествено.

По време на заседанието беше изслушана и учителката на сина на Евгения и Орлин. По думите ѝ след случилото се, детето се е затворило в себе си.

Вижте повече в репортажа Аксения Мирчева.

Снимка: БГНЕС