Убийството на младия мъж в Пазарджик е станало заради момиче, издирват извършителя

Версията потвърдиха и хората в квартала

30.09.2023 | 18:48 Редактор: Михаела Димитрова

Убийство в Пазарджик. 21-годишен мъж е починал, след като е намушкан с нож. Извършител е 18-годишен младеж от същия град, който се укрива. Полицията го издирва вече повече от денонощие, но следа от него за момента няма. 

По първоначална информация на полицията до трагичния инцидент се стигнало след спречкване между двама младежи, при което единият е извадил нож и е пробол другия. Според запознати причина за скандала било момиче. Версията потвърдиха и хората в квартала.

"Казват, че тя е ходила с този, който го е убил и сигурно са се скарали от ревност", коментира Фанка Аджова.

По непотвърдена информация извършител на криминалното деяние е 18-годишният Димитър от Пазарджик. Същият се занимавал непрофесионално с бойни спортове, като от малък имал афинитет към хладните оръжия. Негови приятели дори разказват, че винаги ходел с нож. Определят го като странен и затворен човек.

Други пък разказват, че няколко пъти участвал в улични сбивания, дори посягал и на приятелката си. Това най-вероятно е и причината тя да го напусне и да предизвика гневът му. 

"Сегашният и приятел е отивал към входа, а другият по него с нож, голям", допълва Аджова.

"Едно друго момче отиде при него и му повдигна главата, вика му спокойно дишай, той каза така и край", обясни Стоянка Симеонова.

Пристигайки на място медиците установили, че 21-годишният мъж е в безпомощно състояние. Въпреки тяхната намеса на път към болницата пострадалият е починал. Извършителят избягал веднага от местопрестъплението и се укрил.

Вижте повече в репортажа.