Разбиха високотехнологична наркооранжерия в бивша птицеферма във Варненско

Задържан е 33-годишен мъж

19.09.2023 | 13:04 Редактор: Вяра Димова
Разбиха високотехнологична наркооранжерия в бивша птицеферма във Варненско

Високотехнологична наркооранжерия е открита в рамките на спецоперация на Главна дирекция "Национална полиция" и ОДМВР-Варна. Операцията е реализирана през вчерашния ден на територията на с. Млада гвардия.

При предприети процесуално-следствени действия в двора на бивша птицеферма в селото е открито хале, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 923 растения, достигнали различен стадий на развитие, високо технологично оборудване, суха тревиста маса и материали за отглеждането им.

В хода на операцията криминалистите установили и противозаконно отнет автомобил. Кражбата е заявена на 31 август от собственика му в София. При огледа е изяснено, че върху идентификационните номера на колата е извършена интервенция.

По случая е задържан 33-годишен варненец, ползвател на имота. По случая са образувани две досъдебни производства, работата по които продължава под надзора на прокуратурата.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: МВР