"На 67 г. не е лесно в ареста": Готвят ли ново задържане за Божков?

На влизане и на излизане от съдебна зала, бизнесменът беше посрещнат с аплодисменти от симпатизанти

05.09.2023 | 18:47 Редактор: Михаела Димитрова

Софийският апелативен съд пусна бизнесмена Васил Божков под домашен арест. Решението е окончателно.

"На 67 години не е лесно в ареста". Това бяха последните думи на Божков в залата. Веднага след това съдиите решиха да го пуснат под домашен арест с електронна гривна. Те се аргументираха, че има промяна в поведението на задържания, освен това е с чисто съдебно минало и показал желание да съдейства в рамките на наказателния процес срещу него.

Адресът, посочен за изпълнение на мярката, е един от офисите на Божков на улица "Московска".

"Окончателно влиза в сила съдебното решение и следва да бъде изпълнено още днес. Не ми е известно да има искане по друго разследване за задържането му", обясни наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.

Вчера по друго дело срещу Божков - свързано с културно-исторически ценности, прокуратурата му е наложила мярка парична гаранция от 1,5 млн. лева, която бизнесменът ще обжалва.

"Въпросът беше на стъпала да се проверява каква мярка ще му се вземе, за да може веднага да се атакува предишната", каза адвокатът на Божков - Георги Гатев.

На влизане и на излизане от съдебна зала, Божков беше посрещнат с аплодисменти.

"Вярваме във Васил, защото той е личност ", каза Николай Трайков от ПП ГП ''Българско лято'' - Австралия.

"Г-н Божков е име, най-вече, че ни пази колекцията. Най-вече за това, че съм родом от Панагюрище и ми е болна тема за ритона", добави Николай Петров от ПП ГП ''Българско лято'' - Панагюрище".

За първи път в съда се появиха и членове на семейството на Божков - синът му Антон и снаха му Ива Софиянска. В последните няколко дни те се движат с държавна охрана. 

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Разцъфнал Гербер
преди 7 месеца
Ай българино дупи съ, че Божков и за кмет може да се кандидатира. То сичката ни работа такава цъфнала и вързала!? Та така ми ти, пйте минерална вода и ся не бойте!? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
фен
преди 7 месеца
И ся кво,такива СВЕТЛИ ЛИЧНОСТИ,ШИ НЪ УПРАЯТ! Сигнализирай за неуместен коментар