Рекорден удар на ГДБОП в Слънчев бряг: Иззеха над 850 чувала с фалшиви стоки

Случаят е без аналог през последните 15 години, обяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев

01.09.2023 | 13:51 Редактор: Вяра Димова

Голям удар на ГДБОП в Слънчев бряг. Иззети са големи количества фалшиви "маркови" стоки. Специализираната полицейска акция е проведена на територията на Слънчев бряг, Свети Влас и Горна Оряховица.

На брифинг от прокуратурата съобщиха, че са иззети десетки хиляди артикули - обувки, дрехи, очила, като са използвани наименованията на световни марки в нарушение на интелектуалната собственост.

Предстои да се извърши авторска експертиза, която да установи на каква стойност са иззетите стоки. Те са внасяни предимно от Турция и Китай.

"Иззетите стоки са общо 834 чувала. Това са стоки, чийто брой е без аналог през последните 15 години. Това е най-голямото количество, иззето през последните 15 години на територията на българското Черноморие", обяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Образувани са шест досъдебни производства на територията на Районната прокуратура в Бургас", каза Никола Симов от ГДБОП.

"Става въпрос за юридически лица и търговски дружества от вътрешността на страната", добави прокурор Мария Маркова. 


3
1 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 7 месеца
Какво са направили тези хора толкоз измамили ли са,отрепили ли са някой, какво има като са продали марка. Качили всичко се оправи в България само това остана и говорят пред медии те качили голяма работа са направи ли Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Ало ало
преди 7 месеца
На всеки метър в Сланчев бряг има марки-ментета който си плащат... Ало ало има проверка и те за тварят всички си плащт такса спокойствие, когато дойдат хората от София ало ало идват Софиянци и всички затварят и почват да гледат на камерите по магазините им.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Голяма работа сепер сте пък за кражбите хич ви няма Сигнализирай за неуместен коментар