Прокуратурата иска постоянен арест за Васил Божков

Искането и доказателствата ще бъдат внесени в съда

26.08.2023 | 12:39 Редактор: Михаела Димитрова
Прокуратурата иска постоянен арест за Васил Божков

Съдът ще гледа мярката за неотклонение на Васил Божков. Той се завърна в България вчера и беше задържан още на летището в София. Градската прокуратура иска постоянен арест за бизнесмена. 

След пристигането си Васил Божков беше откаран в МВР болница, където му бяха направени медицински прегледи, а оттам директно в Софийската градска прокуратура, където беше отведен за разпит. Там хазартният бизнесмен е предпочел да мълчи. 

Градската прокуратура иска от съда постоянно задържане в ареста на бизнесмена само по едно от делата срещу него, свързано с хазартния му бизнес. По това разследване Божков има обвинение, че е водил организирана престъпна група. Според прокуратурата тя действала от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари. 

По делото има и секретни доказателства. Същевременно стана ясно, че прокуратурата е прекратила едно от разследванията срещу Божков - това за опит за държавен преврат, престъпления срещу републиката, потвърди един от адвокатите му Георги Гатев. Делото е насрочено за 16:30 часа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR