Второ обвинение може да получи княгиня Калина, колата ѝ е задържана от полицията

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски отказала да даде кръвна проба

20.08.2023 | 18:34 Редактор: Юлиан Христов

Повдигнаха обвинение на княгиня Калина за шофиране в нетрезво състояние, а районния прокурор ще прецени дали ще има и второ обвинение, вероятно за повреда на частна собственост.

Вчера дъщерята на Симеон Сакскобургготски се блъсна в бариера на паркинг в Боровец. Тя е била задържана в районното управление в Самоков, но тази сутрин е освободена.

Около 15:00 часа вчера княгиня Калина паркира на паркинг на хотел в Боровец. В опит да излезе от него блъска автомобила си в бариерата.

Заедно с нея е пътувала и Величка Петрова, служител в двореца "Царска Бистрица".

"Влезнахме в паркинг към хотела, след което стана леко блъскане на колата към бариерата. Господинът на бариерата дръпна ключа на колата, вероятно леко я е наранила", обясни тя.

Пробата с дрегер, направена на място от пристигналия полицейски екип, отчела 1,5 промила алкохол в кръвта княгиня Калина.

"Не мога да ви кажа за алкохола, аз я придружавам, но не съм на тяхната маса и не знам какво ядат и пият. Спешна помощ дойдоха, прегледаха я добре е. Така, разтревожена беше, неспокойна, притеснена, разбира се, и тя е човек като всички нас", каза Величка Петрова.

Заради положителната алкохолна проба княгиня Калина е отведена в районното управление в Самоков. А тази сутрин е била освободена. Тя е отказала да даде кръвна проба, както изисква процедурата в подобни случаи, потвърдиха за Bulgaria ON AIR от Районната прокуратура в Самоков.

От там допълниха, че автомобилът, който участва в инцидента е предаден доброволно като веществено доказателство по случая.

Прокуратурата вече е повдигнала обвинение за шофиране в нетрезво състояние на дъщерята на Симеон Сакскобургготски. Предстои районният прокурор да прецени дали ще и бъде повдигнато и второ обвинение за друго престъпление по транспорта. За шофиране в нетрезво състояние законът предвижда затвор от 1 до 3 години или глоба до 1500 лева.

Вижте повече в репортажа.