Насилникът Георги настоява, че е невинен, общественият натиск промени решението на съда

Адвокатът и семейството искат нова експертиза, не приемат "лека телесна повреда"

31.07.2023 | 18:30 Редактор: Искра Ангелова

Недоволството срещу мярката на Георги Георгиев вече даде резултат. Старозагорският съд реши - мъжът, обезобразил жестоко 18-годишното момиче, остава за постоянно в ареста.

Така магистратите рязко промениха становището си и след като веднъж Георги беше освободен, дори без гаранция, днес се оказа, че постъпката му е опасен рецидив.

Два часа и половина след влизането в съдебната зала, стана ясно, че Георги Георгиев отива в ареста. 26-годишният мъж е обвинен в посегателство срещу 18-годишната му бивша приятелка. По-рано той заяви, че е невинен и настоя да бъде освободен, за да се върне при семейството си, а адвокатът му заяви, че днешното решение на съда ще бъде обжалвано.

"Остава в ареста заради предишните си присъди. Ще обжалваме", коментира Петко Кънев.

А бащата на 18-годишното момиче заяви, че състоянието ѝ остава тежко.

Красимир с ужас си спомня за деня, в който вижда ужасяващата картина в дома си. Той признава, че е знаел за връзката на дъщеря си с 26-годишния мъж.

"Когато пристигнах, то е трудно за описване, но картинката беше брутална. Не е за разказване, всеки може да си направи извода какво се е случило след толкова тежки наранявания", спомня си бащата.

И бащата, и адвокатът на семейството определят като неадекватна първоначалната експертиза за лека телесна повреда.

"Това е безумие, при такива сериозни наранявания и при такава жестокост", каза още бащата.

Заради това адвокатът и семейството искат нова експертиза.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Не е като да нямаме закони. Имаме си много. Друг е въпросът кой как ги тълкува и спазва. Наскоро четох, че от една комисия за конкурс за младши съдии били изумени от тъпотата на кандидатите. Това е резултатът от 30 годишните реформи в образованието. Това е резултатът, когато правораздават парите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
защо темида е с върз
преди 9 месеца
Съдебна система, която раздава правосъдие в съответствие с медийната активност, не е добра система! Законите се тълкуват и прилагат избирателно. Сигнализирай за неуместен коментар